Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Miseczki z jajka i boczku

Składniki dla 4 osób: 30 dag boczku wędzonego w cienkich plastrach • 8 jajek • pęczek szczypiorku • 4 zielone szparagi • łyżeczka masła klarowanego • sałata lub świeże zioła do dekoracji • słodka czerwona papryka • sól • pieprz

Reklama

1. Plastrami boczku wyłóż formy do muffinek. Szparagi umyj, odkrój końce, resztę pokrój w centymetrowe plastry, podsmaż na maśle klarowanym. Szczypiorek drobno posiekaj.

2. Jajka wybij do miski, przypraw czerwoną papryką, solą i pieprzem. Do jajek dodaj szczypiorek, szparagi, wymieszaj. Do przygotowanych miseczek z boczku wlewaj jajka, na wierzchu układaj kawałki boczku. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg ziemniaków, 1 średni por, 30 dag kiełbasy, 4 jajka, 250 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.