Reklama
  • Poniedziałek, 14 stycznia 2013 (14:59)

    Minipizze z pikantnymi dodatkami

Składniki: ciasto na pizzę (400 g), cebula, po czerwonej i zielonej papryce, pół słoika czarnych oliwek (70 g), 16 plasterków salami, po 4 łyżki przecieru pomidorowego i startego żółtego sera, sól, pieprz, chilli, bazylia.

1. Papryki pokrój w kostkę, oliwki w talarki, cebulę obierz i drobno posiekaj.

2. Ciasto rozwiń, szklanką wy krój 16 kółek. Każde posmaruj przecierem pomidorowym, posyp przyprawami. Na wierzchu połóż po plasterku salami, posyp pokrojonymi paprykami, oliwkami, cebulą. Posyp serem.

Reklama

3. Włóż do piekarnika na blachę wyłożoną papierem. Piecz 15 minut w 200 st. C.

Rada: Krążki ciasta możesz też posmarować pikantnym keczupem lub pastą ajvar.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag piersi kurczaka, 1 cebula, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łyżki czerwonego pesto, 8 plastrów żółtego sera, olej, sól, pieprz, tymianek. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.