Reklama
  • Poniedziałek, 12 sierpnia 2013 (09:05)

    Makaronowe babeczki

Składniki: szklanka drobnego makaronu, 2 jajka, pół brokuła, 20 dag salami, 2 laski kabanosa, sól, pieprz, ostra papryka, olej

Przygotowanie: Makaron i brokuł ugotuj osobno w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Brokuł rozgnieć widelcem. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli.

Reklama

Żółtka wymieszaj ze szczyptą soli, pieprzu i ostrej papryki. Dodaj pianę, makaron i brokuła, wymieszaj.

Foremki do babeczek polej olejem, napełnij masą makaronową. Piecz 5 min w 180°C.

Po 5 plastrów salami ułóż tak, aby nachodziły na siebie. Zwiń w rulon, przekrój na pół. Ułóż na babeczkach razem z kawałkiem kabanosa. Piecz 10 minut.

Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:makaron | babeczki

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 1 kg czerstwego chleba razowego • litr mleka • pół szklanki mąki • 3/4 szklanki oleju • 40 dag oliwek • 40 dag grzybków marynowanych • 4 cebule • 4 jajka • 3 łyżki bułki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.