Reklama
  • Czwartek, 2 marca 2017 (11:05)

    Łososiowe babeczki

Składniki na 4 porcje: 30 dag mąki, 20 dag masła, 2 żółtka, 10 dag wędzonego łososia, 10 dag sera kremowego, kawałki cytryny, oliwki, świeży koperek do dekoracji, sól, pieprz.

1. Zagnieść kruche ciasto z mąki, masła, żółtek i szczypty soli. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować. Wylepić nim foremki do babeczek. Piec 15 minut w 170°C.

2. Łososia i  ser zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Reklama

3. Farsz nakładać do babeczek przez rękaw cukierniczy. Dekorować przystawkę kawałkami cytryny, oliwkami oraz gałązkami koperku.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.