Reklama
  • Czwartek, 2 marca (11:05)

    Łososiowe babeczki

Składniki na 4 porcje: 30 dag mąki, 20 dag masła, 2 żółtka, 10 dag wędzonego łososia, 10 dag sera kremowego, kawałki cytryny, oliwki, świeży koperek do dekoracji, sól, pieprz.

1. Zagnieść kruche ciasto z mąki, masła, żółtek i szczypty soli. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować. Wylepić nim foremki do babeczek. Piec 15 minut w 170°C.

2. Łososia i  ser zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Reklama

3. Farsz nakładać do babeczek przez rękaw cukierniczy. Dekorować przystawkę kawałkami cytryny, oliwkami oraz gałązkami koperku.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.