Reklama
  • Poniedziałek, 23 września 2013 (11:05)

    Leśne racuszki

Im więcej damy grzybów, tym racuchy mają lepszy smak. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Składniki: po 20 dag świeżych grzybów i pieczarek, pół szklanki jogurtu naturalnego , cebula, półtorej szklanki mąki, szklanka mleka, 2 jajka, olej, szczypta proszku do pieczenia, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Przygotowanie: Świeże grzyby i pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj grzyby, usmaż. Przypraw, przestudź. Mleko, jogurt, mąkę, jajka i proszek do pieczenia zmiksuj, przypraw. Dodaj grzyby, połącz. Z ciasta usmaż racuchy na rozgrzanym oleju. Osącz. Posyp szczypiorkiem.

Reklama

Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:m | przepis | mleko

Zobacz również

  • Składniki: 1 czerstwa kajzerka, cebula, 2-3 łyżki mleka, 60 dag mielonego mięsa, jajko, po 1 łyżce keczupu i musztardy, sól, pieprz , po 1/2 słoiczka korniszonów i faszerowanych papryką oliwek, po... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.