Reklama
  • Wtorek, 15 marca 2016 (11:05)

    Krewetki z sosem chili

Składniki: 30 dag ugotowanych i obranych krewetek tygrysich, duża czerwona cebula, 3 ząbki czosnku , czerwona papryczka chili, łyżeczka tartego imbiru, łyżka sosu sojowego, 3 łyżki słodkiego sosu chili, łyżka chińskiego sosu śliwkowego , pół szklanki bulionu warzywnego , kilka gałązek szczypiorku, 2 łyżki oleju sezamowego do smażenia, oliwa z oliwek, sól.

Przygotowanie:

W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir i drobno pokrojoną papryczkę chili bez pestek. Całość podsmaż kilka minut.

Następnie wlej sos sojowy, sos chili i sos śliwkowy. Wymieszaj i dolej bulion. Wszystko razem gotuj około 10 minut, wrzuć krewetki i chwilę podduś w sosie. Pod koniec dodaj szczypiorek.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:chili | sos | S.O.S.

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.