Reklama
  • Wtorek, 15 marca (11:05)

    Krewetki z sosem chili

Składniki: 30 dag ugotowanych i obranych krewetek tygrysich, duża czerwona cebula, 3 ząbki czosnku , czerwona papryczka chili, łyżeczka tartego imbiru, łyżka sosu sojowego, 3 łyżki słodkiego sosu chili, łyżka chińskiego sosu śliwkowego , pół szklanki bulionu warzywnego , kilka gałązek szczypiorku, 2 łyżki oleju sezamowego do smażenia, oliwa z oliwek, sól.

Przygotowanie:

W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir i drobno pokrojoną papryczkę chili bez pestek. Całość podsmaż kilka minut.

Następnie wlej sos sojowy, sos chili i sos śliwkowy. Wymieszaj i dolej bulion. Wszystko razem gotuj około 10 minut, wrzuć krewetki i chwilę podduś w sosie. Pod koniec dodaj szczypiorek.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:chili | z | sos | S.O.S.

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: Ciasto: 250 g mąki • szczypta proszku do pieczenia • 75 ml oleju • 220 ml mleka • 2 jajka • marchewka • 20 dag sera żółtego • ostra papryka • oregano • sól. Farsz: 4 jajka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.