Reklama
  • Poniedziałek, 13 lipca 2015 (10:05)

    Kolorowy warzywny pasztet

Składniki dla 6 osób: 4 marchewki • 2 średnie selery • cebula • 50 dag mrożonego groszku • 3 jajka • 2 białka • gałka muszkatołowa • ostra mielona papryka • granulowany czosnek • masło • sól • pieprz

Reklama

1. Ugotuj oddzielnie, w osolonej wodzie marchewki, groszek oraz seler (groszek przelej na sitku zimną wodą, aby zachował kolor). Zeszklij drobno posiekaną cebulkę.

2. Zimną marchewkę zmiksuj z jajkiem, przypraw solą, pieprzem, papryką. Seler zmiksuj, wymieszaj z 2 ubitymi białkami, przypraw solą, pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową. Groszek zmiksuj z jajkiem, cebulą, przypraw gałką, solą i pieprzem. Podłużną formę wyłóż folią aluminiową. Warstwami układaj masy warzywne. Piecz około 30-40 minut w 180°C.

Czas: około 80 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:pasztet

Zobacz również

  • Są pożywne, smakowite i bez uszczerbku przetrwają transport w koszyku. Będą idealne na rodzinny wypad! więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.