Reklama
  • Piątek, 13 stycznia (15:05)

    Jabłka pieczone z kurczakiem

Składniki: 4 jabłka, filet z kurczaka, kawałek pora, 2 cebule , 10 dag sera feta, jogurt naturalny, sok z cytryny, olej, sól, pieprz.

Odetnij 1/3 jabłka i pokrój je w kostkę. Z pozostałej części wydrąż pestki i trochę miąższu (uważając, aby nie przeciąć brzegów i skórki jabłek).

Owoce skrop sokiem z cytryny, aby środek nie ściemniał. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone w kostkę mięso. Dopraw je solą i pieprzem. Usmażone przełóż do miseczki, a na patelnię wrzuć pokrojone w piórka cebule.

Reklama

Gdy się zarumienią dodaj pokrojone jabłko i pora. Całość przełóż do mięsa i wymieszaj. Następnie połącz z serem feta. Nadzieniem wypełnij wydrążone jabłka.

Wstaw je do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 30 minut w temp. 180°C. Danie wyjmij z piekarnika, lekko przestudź i podawaj z jogurtem.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.