Reklama
  • Czwartek, 9 maja 2013 (10:50)

    Grzanki do zupy

Zachwyć swoją rodzinę niesamowitym smakiem grzanek. Dodaj do nich ulubione zioła lub inne aromaty.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Składniki: 5 kromek białego pieczywa, 1/4 szklanki roztopionego masła, 2 łyżeczki soli czosnkowej.

Reklama

Przygotowanie: nagrzej piekarnik do 175°C. Z czerstwych kromek usuń skórki. Posmaruj kromki z obu stron roztopionym masłem. Pokrój na małe kostki. Zależnie od upodobań możesz posypać je solą czosnkową lub ziołami. Następnie ułóż kostki na suchej blasze do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku 15 minut. Ostudź. Przechowuj w zamkniętym pojemniku. Podawaj do zup i sałatek.

Na żywo
Więcej na temat:grzanki | zupa

Zobacz również

  • Skład na 10 porcji: ● 500 g żółtego sera w kawałku ● 100 g szynki ● 300 g pieczarek ● 3 jaja ● 3 łyżki posiekanej natki pietruszki ● łyżka masła ● 4 łyżki majonezu ● pieprz, sól. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.