Reklama
  • Czwartek, 9 maja 2013 (10:50)

    Grzanki do zupy

Zachwyć swoją rodzinę niesamowitym smakiem grzanek. Dodaj do nich ulubione zioła lub inne aromaty.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Składniki: 5 kromek białego pieczywa, 1/4 szklanki roztopionego masła, 2 łyżeczki soli czosnkowej.

Reklama

Przygotowanie: nagrzej piekarnik do 175°C. Z czerstwych kromek usuń skórki. Posmaruj kromki z obu stron roztopionym masłem. Pokrój na małe kostki. Zależnie od upodobań możesz posypać je solą czosnkową lub ziołami. Następnie ułóż kostki na suchej blasze do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku 15 minut. Ostudź. Przechowuj w zamkniętym pojemniku. Podawaj do zup i sałatek.

Na żywo
Więcej na temat:grzanki | zupa

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg ziemniaków, 1 średni por, 30 dag kiełbasy, 4 jajka, 250 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.