Reklama
  • Poniedziałek, 7 marca 2016 (08:00)

    Gruszkowo-serowe łódeczki z cykorii

Składniki: 80 g niebieskiego sera pleśniowego • 1/2 szklanki posiekanej natki • gruszka • 1/2 szklanki posiekanych orzechów • po główce zielonej i fioletowej cykorii • 2 łyżki sosu winegret • 2 łyżki oliwy.

1. Gruszkę pokrój w cienkie plasterki.

2. W dużej misce wymieszaj ser, natkę i orzechy.

Reklama

3. Porozdzielaj listki cykorii i w każdy nakładaj porcję sera, gruszki i orzechów. Skrop sosem winegret i oliwą. Posyp natką.

Nasza rada: Lekko gorzkawy smak cykorii świetnie komponuje się z orzechami, octem balsamicznym, cytryną i jabłkami.

Taką przystawkę możesz więc przygotować, zamieniając gruszkę na jabłko i dodając balsamico. Dobrze też skomponuje się z gęstym sosem czosnkowym czy majonezowym – jest idealna do maczania!

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.