Reklama
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Galaretka z mięsem i warzywami

Składniki dla 4 osób: 50 dag wieprzowiny • 2 nóżki cielęce • 20 dag ogonów wieprzowych • włoszczyzna • 1/2 pęczka natki pietruszki • cebula • 2 ugotowane jajka • majeranek • tymianek • gałka muszkatołowa • 2 łyżki octu • sól • pieprz.

Reklama

1 Wieprzowinę, nogi i ogony opłucz i zalej wodą, tak by zakrywała mięso. Włoszczyznę obierz, pokrój, cebulę i pietruszkę posiekaj i dodaj do mięsa. Przypraw. Duś dwie godziny.

2 Wyjmij mięso i warzywa, odparuj do 1/3 płynu, przecedź i schłodź. Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z częścią warzyw z rosołu, z ugotowanymi jajkami, natką pietruszki oraz octem. Zalej wywarem, przykryj folią spożywczą i chłodź 3-4 godziny.

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.