Reklama
  • Środa, 13 stycznia (10:00)

    Fondue z ostrą salsą

Składniki na 10 porcji: • pół kiełbaski chorizo • 2 ząbki czosnku • pomidor • zielona papryka • cebula • szklanka piwa • 2 łyżki masła • 10 dag żółtego sera np. Gouda • 20 dag sera długodojrzewającego np. Bursztyn • po łyżce oregano, papryki i czosnku. Salsa: • 4 zielone papryczki chili • pomidor • sok z limonki • garść posiekanej kolendry • sól.

1. Kiełbasę, czosnek, pomidora, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż najpierw kiełbasę, potem warzywa.

2. Gotowe składniki odłóż na później, a do garnka wlej szklankę piwa i dodaj masło. Po chwili gotowania dodaj starte sery. Mieszaj, aż się rozpuszczą.

Reklama

3. Fondue dopraw oregano, papryką oraz czosnkiem. Wierzch posyp podsmażonymi warzywami i chorizo.

4. W oddzielnym naczyniu przygotuj salsę. Chili i pomidora pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z kolendrą, sokiem z limonki i solą. Serwuj z fondue.

Czas: 40 min 1 porcja = 380 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:fondue | z

Zobacz również

  • ● opakowanie ciasta francuskiego ● pesto z bazylii ● 150 g chudej szynki ● 250 g pomidorów ● garść czarnych oliwek ● świeża bazylia, czosnek ● oliwa z oliwek przyprawy: więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.