Reklama
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Faszerowane pieczarki

Składniki: 20 dag mielonego indyka, 40 dag pieczarek, ząbek czosnku, cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, 20 dag startego żółtego sera, po łyżce sosu sojowego i oregano.

Odłam nóżki pieczarek. Łyżeczką wydrąż trochę kapelusza, robiąc jak najwięcej miejsca na farsz. Nóżki pieczarek i wydrążone części posiekaj i przełóż na patelnię. Dodaj pokrojoną cebulę, łyżkę oliwy, starty czosnek i natkę pietruszki. Wymieszaj z mięsem, bułką tartą i oregano. Dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym.

Wydrążone kapelusze pieczarek napełnij farszem. Ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 30 minut w temp. 180°C. Na 8 minut przed końcem pieczenia posyp startym serem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 1 średnia cebula, 1 młoda cukinia, 1/2 pęczka bazylii, 20 dag żółtego sera, 3 jajka, sól, pieprz, masło. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.