Reklama
  • Czwartek, 16 lipca 2015 (13:05)

    Faszerowane pieczarki

Składniki dla 4 osób: 8 dużych pieczarek • 20 dag kiełbaski chorizo • pół papryki • 20 dag sera mozzarella • 1 łyżka oleju • natka pietruszki • słodka czerwona papryka w proszku • sól • pieprz

1 Pieczarki umyj, odetnij nóżki. Chorizo, paprykę, nóżki pieczarek pokrój w kostkę, ser pokrój w grubą kostkę lub zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj.

2 Rozgrzej na patelni olej i podsmaż farsz. Kapelusze pieczarek układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie nakładaj farsz do środka, piecz 20 minut w piekarniku w temperaturze 180⁰C. Gotowe pieczarki dekoruj świeżą natką pietruszki.

Reklama

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:pieczarki | As | natka pietruszki

Zobacz również

  • Składniki: 8 kromek chleba grubości 1,5 cm • szklanka mrożonego groszku • kilka zielonych szparagów, przekrojonych na pół • 250 g kremowego serka • sok z cytryny • szklanka listków mięty • pół... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.