Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:00)

    Fantazyjne babeczki

Składniki dla 4 osób: Opakowanie ciasta francuskiego • por • 20 dag pieczarek • 15 dag mrożonego szpinaku • pół szklanki śmietany 18 proc. • 2 jajka • łyżka masła klarowanego • łyżeczka masła • ząbek czosnku • gałka muszkatołowa • sól • pieprz.

Reklama

1 Grzyby i pora umyj, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej masło klarowane, podsmaż pora, pieczarki i szpinak, dodaj przeciśnięty czosnek,. Przypraw solą i pieprzem, smaż 10 minut.

Foremki do muffinek natłuść masłem, wyłóż pokrojonym w kwadraty ciastem francuskim.

2 Wypełnij farszem. Białka ubij, dodaj do nich żółtka i śmietanę, sól, pieprz, startą gałką muszkatołową. Zapiekaj przez 15 minut w 200°C.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.