Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca 2017 (13:10)

    Drożdżowe paszteciki

Składniki ● 2 dag drożdży ● 250 ml mleka ● masło ● 5 łyżek oleju ● cukier ● szklanka mąki ● 25 dag pieczarek ● 40 dag kiszonej kapusty ● 30 dag mrożonego szpinaku ● 2 jajka ● sól, pieprz, kminek.

1. Drożdże zalewam mlekiem. Gdy podrosną, dodaję łyżkę masła, olej, po łyżeczce soli i cukru oraz mąkę, wyrabiam ciasto. Odstawiam na godzinę.

2. Pieczarki myję, siekam, smażę na łyżce masła. Kapustę kroję. Smażę 5 min na 2 łyż kach masła. Doprawiam solą i pieprzem. Rozmrożony szpinak duszę z łyżką masła, mie szam z jajkiem i białkiem, doprawiam solą. Ciasto wałkuję na prostokąt. Nakładam kapustę, pieczarki i szpinak, zwijam roladę. Kroję na kawałki, smaruję żółtkiem, posypuję kminkiem. Piekę 30 min w 180 st.

Reklama

100 rad

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 1 średnia cebula, 1 młoda cukinia, 1/2 pęczka bazylii, 20 dag żółtego sera, 3 jajka, sól, pieprz, masło. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.