Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego 2017 (13:05)

    Domowe kapuśniaczki

SKŁADNIKI (4 porcje): ● rolka ciasta francuskiego ● 430 g kapusty kiszonej ● 200 g suszonych grzybów (po namoczeniu) lub pieczarek ● cebula ● jajko ● olej ● sól ● pieprz.

1 Leśne grzyby namocz na noc, po czym gotuj w tej samej wodzie ok. 15 min. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju, posól, dodaj pokrojone grzyby, a po kilku minutach posiekaną kapustę. Wymieszaj i smaż jeszcze 15 min. Dopraw solą i pieprzem.

2 Ciasto francuskie rozłóż na blacie, podsyp mąką i rozwałkuj. Równomiernie rozłóż farsz, a następnie zroluj dłuższym bokiem.

Reklama

Pokrój ciasto na kawałki o grubości 4-5 cm i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszcz dłonią i posmaruj jajkiem. Piecz w 200ºC ok. 15 min, aż będą rumiane.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag piersi kurczaka, 1 cebula, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łyżki czerwonego pesto, 8 plastrów żółtego sera, olej, sól, pieprz, tymianek. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.