Reklama
  • Środa, 5 kwietnia (13:06)

    Domowe hot dogi

Składniki: 2 duże cebule, 3 łyżki mąki, olej, sól, 4 parówki, 1 liść laurowy, 4 bułki do hot dogów, 2 ogórki konserwowe, musztarda i keczup

1. Cebule obierz, pokrój w dużą kostkę, posyp sporą szczyptą soli i odstaw na godzinę. Po tym czasie posyp cebulę połową mąki, starannie wymieszaj, odstaw jeszcze na 2-3 minuty. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Cebulę wymieszaj z resztą mąki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Praż, mieszając, na złoto.

2. Uprażoną cebulę wyjmuj łyżką cedzakową na wyłożony papierowymi ręczniczkami talerz. Pozostaw do osuszenia. W tym czasie w garnku zagotuj wodę z liściem laurowym. Wrzuć parówki, ugotuj. Bułki podgrzej w piekarniku. Ogórki osącz z zalewy, pokrój w plasterki lub w kostkę.

Reklama

3. Do środka każdej bułki nałóż po łyżeczce musztardy. Umieść gorące parówki. Oblej je keczupem (ewentualnie majonezem), obłóż posiekanymi ogórkami konserwowymi i posyp domową prażoną cebulką.

4 porcje , czas ok. 25 min; porcja – 370 kcal, cena 2,40 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 1 duża cebula, 1 duży strąk czerwonej papryki, masło, 2 pomidory, pół puszki kukurydzy, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 100 ml oliwy (lub oleju), 25 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.