Reklama
  • Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (10:05)

    Burgery z sałatką z kapusty i parówkami

Składniki na 4 porcje: 12 małych parówek (najlepiej drobiowych), 4–5 rzodkiewek, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 op. (40 dag) gotowej sałatki z białej kapusty z warzywami w sosie majonezowym, 25 dag gęstej kwaśnej śmietany (ew. jogurtu naturalnego), 2 łyżeczki ostrej musztardy, 4 bułki pszenne do hamburgerów

1. Umyj rzodkiewki oraz szczypiorek. Rzodkiewki grubo zetrzyj albo pokrój w drobne słupki, szczypiorek posiekaj, trochę odłóż do dekoracji. Sałatkę z kapusty wymieszaj z rzodkiewkami. Kwaśną śmietanę połącz z musztardą, domieszaj szczypiorek. Ew. trochę posól.

2. Z parówek zdejmij osłonki i zrumień na patelni grillowej ze wszystkich stron. Zdejmij. Bułeczki rozetnij, włóż na patelnię i smaż z obu stron, aż staną się chrupiące i rumiane.

Reklama

3. Połówki bułek zdejmij z patelni. Spody posmaruj śmietaną wymieszaną z musztardą i szczypiorkiem. Na każdą bułeczkę nałóż po 3 kiełbaski oraz porcję sałatki. Posyp pozostałym szczypiorkiem. Przykryj wierzchami bułek i od razu podawaj.

Spróbuj też burgerów z sosem czosnkowym. Przygotowanie ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 530 kcal. Ok. 3,40 zł za porcję.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:burgery | z | sałatki | burger

Zobacz również

  • ● 250 g boczku lub bekonu ● cebula ● 375 g mąki ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ● szczypta soli ● 30 g sera parmezan (lub innego podobnego) ●łyżka świeżego rozmarynu ● 2 jajka ● 250 ml mleka ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.