Reklama
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:51)

    Białe szparagi z łososiem rukolą i pomidorkami cherry

Składniki: pęczek szparagów, 150 g wędzonego łososia, 2 jajka, pęczek rukoli, 1/2 szklanki orzeszków pinii, 3 łyżki oleju rzepakowego, 12 pomidorków cherry, sól, pieprz, łyżka soku z cytryny

Szparagi umyj, obierz i odetnij zdrewniałe końce. Gotuj je ok. 8 minut w osolonej wodzie. Ugotuj jajka, obierz i pokrój w kostkę. Rukolę dokładnie umyj i osusz.

Reklama

Pomidorki umyj, osusz. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj pomidorki, oprósz solą i pieprzem, smaż ok. 1 minuty.

Na półmisek wyłóż rukolę, szparagi, łososia, pomidorki i orzeszki. Sok z cytryny ze szczyptą soli i pieprzu wymieszaj z olejem. Polej sałatkę. Rada: Do sosu dodaj łyżeczkę ostrej musztardy.

Olivia
Więcej na temat:szparagi | rada

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.