Reklama
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (13:05)

    Biała kiełbasa na różne sposoby

Zanim kiełbasę ugotujesz, upieczesz lub usmażysz, nakłuj ją gęsto widelcem. Wypływający tłuszcz nie uszkodzi osłonki i podasz na stół kiełbasę bez pęknięć.

Do garnka z zimną wodą włóż pokrojoną cebulę, papryczkę chili, ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz liść laurowy. Dodaj 2 łyżki oleju. Zagotuj, włóż pęta surowej białej kiełbasy. Na bardzo małym ogniu parz kiełbasę przez 30 min.

Reklama

Kiełbasę zwiń w ślimaczki, każdy zepnij patyczkiem do szaszłyków. Ułóż je na blasze, posmaruj olejem. Środki napełnij masą jak na kotlety mielone. Piecz 50 minut w 180 st.

Efektownie

Parzona biała kiełbasa wyjęta z osłonek to świetne mięsne nadzienie do uszek! Robiąc 8 porcji zaoszczędzisz około 8 zł.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Roladki  serowe

    Składniki na 4-6 porcji: 8 jajek, 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 30 dag białego sera, 10 dag żółtego sera, 70 dag szpinaku, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 duża cebula (lub 2 mniejsze),... więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 2

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.