Reklama
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (13:05)

    Biała kiełbasa na różne sposoby

Zanim kiełbasę ugotujesz, upieczesz lub usmażysz, nakłuj ją gęsto widelcem. Wypływający tłuszcz nie uszkodzi osłonki i podasz na stół kiełbasę bez pęknięć.

Do garnka z zimną wodą włóż pokrojoną cebulę, papryczkę chili, ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz liść laurowy. Dodaj 2 łyżki oleju. Zagotuj, włóż pęta surowej białej kiełbasy. Na bardzo małym ogniu parz kiełbasę przez 30 min.

Reklama

Kiełbasę zwiń w ślimaczki, każdy zepnij patyczkiem do szaszłyków. Ułóż je na blasze, posmaruj olejem. Środki napełnij masą jak na kotlety mielone. Piecz 50 minut w 180 st.

Efektownie

Parzona biała kiełbasa wyjęta z osłonek to świetne mięsne nadzienie do uszek! Robiąc 8 porcji zaoszczędzisz około 8 zł.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: 1 op. mrożonego francuskiego ciasta, 20 dag wędzonego boczku (albo kiełbasy krakowskiej), 1 papryka, 1 cebula, 1 mały ząbek czosnku, sól, mielony czarny pieprz, suszone... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.