Reklama
  • Piątek, 25 marca 2016 (08:05)

    Bekonowe koreczki

Skład na 6 porcji: ● 150 g suszonych śliwek kalifornijskich bez pestek, 150 g boczku w plastrach, 2–3 klasyczne kabanosy, łyżka tartego chrzanu, 3 łyżki konfitury z żurawin

Kabanosy kroję na kawałki długości 3–4 cm. Następnie wkładam je do środka śliwki, aby wędlina się w niej całkowicie schowała. Jeśli plastry boczku są długie, kroję je na pół.

Reklama

Śliwkę z kabanosem owijam plastrem boczku i przekłuwam przez środek wykałaczką. Koreczki wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180ºC na ok. 10 minut.

W międzyczasie mieszam dokładnie chrzan z żurawinową konfiturą i przekładam do niewielkich miseczek. Koreczki wyjmuję z piekarnika i ustawiam na półmisku razem z sosem.

Taka chrupiąca przystawka doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 2,10 zł.

Więcej na temat:koreczki

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 1 średnia cebula, 1 młoda cukinia, 1/2 pęczka bazylii, 20 dag żółtego sera, 3 jajka, sól, pieprz, masło. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.