Reklama
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Bagietki na ostro

Składniki a 2 porcje: • półbagietka • 10 plastrów paprykowego salami • kulka mozzarelli • 10 pomidorków koktajlowych • 4 łyżki przecieru pomidorowego • sól • pieprz • mała papryczka chili • pół łyżeczki cukru • masło • rukola do dekoracji

Czas: 20 min, 1 porcja = 320 kcal.

1. Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż odrobinę miąższu. Posmaruj ją cienko masłem.

Reklama

2. Przecier pomidorowy dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj z posiekaną papryczką chili.

3. Rozprowadź sos na pieczywie. Na nim rozłóż plastry salami i pokrojoną mozzarellę.

4. Wstaw bagietki do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 10 minut. Zapiekanki udekoruj rukolą.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.