Reklama
  • Piątek, 3 lutego 2017 (13:05)

    Bagietki na ostro

Składniki a 2 porcje: • półbagietka • 10 plastrów paprykowego salami • kulka mozzarelli • 10 pomidorków koktajlowych • 4 łyżki przecieru pomidorowego • sól • pieprz • mała papryczka chili • pół łyżeczki cukru • masło • rukola do dekoracji

Czas: 20 min, 1 porcja = 320 kcal.

1. Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż odrobinę miąższu. Posmaruj ją cienko masłem.

Reklama

2. Przecier pomidorowy dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj z posiekaną papryczką chili.

3. Rozprowadź sos na pieczywie. Na nim rozłóż plastry salami i pokrojoną mozzarellę.

4. Wstaw bagietki do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 10 minut. Zapiekanki udekoruj rukolą.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.