Reklama
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Babka ryżowa

Składniki na 4 porcje: • 2 woreczki ryżu • mała cukinia • 2 marchewki • 4 jajka • po pół łyżeczki curry i kurkumy • sól • pieprz

1. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku 2 minuty krócej niż zaleca producent.

Reklama

2. Marchew i cukinię zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Poczekaj, aż puszczą sok, po czym go odlej.

3. Dodaj warzywa do przestudzonego ryżu. Połącz całość z odrobiną soli i pieprzu. Dosyp po pół łyżeczki curry i kurkumy.

4. Masę dokładnie wymieszaj z roztrzepanymi jajkami. Przełóż ją do foremki, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. pół godziny.

Czas: 60 min, 1 porcja = 190 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 500 ml bulionu i przecieru pomidorowego, 20 dag pomidorków koktajlowych, 20 dag sera feta, po 3 dag masła i startego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.