Reklama
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Babka ryżowa

Składniki na 4 porcje: • 2 woreczki ryżu • mała cukinia • 2 marchewki • 4 jajka • po pół łyżeczki curry i kurkumy • sól • pieprz

1. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku 2 minuty krócej niż zaleca producent.

Reklama

2. Marchew i cukinię zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Poczekaj, aż puszczą sok, po czym go odlej.

3. Dodaj warzywa do przestudzonego ryżu. Połącz całość z odrobiną soli i pieprzu. Dosyp po pół łyżeczki curry i kurkumy.

4. Masę dokładnie wymieszaj z roztrzepanymi jajkami. Przełóż ją do foremki, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. pół godziny.

Czas: 60 min, 1 porcja = 190 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.