Reklama
  • Wtorek, 28 lutego 2017 (11:05)

    Babeczki z szynką

Składniki na 20 porcji. Ciasto: ● 30 dag mąki ● 15 dag masła ● szczypta soli ● 4 łyżki wody. Farsz: ● 15 dag masła ● 30 dag wędzonej szynki ● pieprz ● papryka ● 6 oliwek ● koperek.

Reklama

1. Z podanych składników zagnieć ciasto.

2. Foremki na babeczki nasmaruj masłem i oprósz mąką.

3. Ciasto rozwałkuj i wypełnij nim foremki. Podpiecz na złoto w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

4. Szynkę zmiel i połącz z miękkim masłem. Dopraw pieprzem.

5. Przy pomocy rękawa kuchennego wyciśnij masę do babeczek. Udekoruj je pokrojonymi oliwkami z papryką i gałązkami koperku.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 1 średnia cebula, 1 młoda cukinia, 1/2 pęczka bazylii, 20 dag żółtego sera, 3 jajka, sól, pieprz, masło. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.