Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Babeczki z szynką

Składniki na 20 porcji. Ciasto: ● 30 dag mąki ● 15 dag masła ● szczypta soli ● 4 łyżki wody. Farsz: ● 15 dag masła ● 30 dag wędzonej szynki ● pieprz ● papryka ● 6 oliwek ● koperek.

Reklama

1. Z podanych składników zagnieć ciasto.

2. Foremki na babeczki nasmaruj masłem i oprósz mąką.

3. Ciasto rozwałkuj i wypełnij nim foremki. Podpiecz na złoto w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

4. Szynkę zmiel i połącz z miękkim masłem. Dopraw pieprzem.

5. Przy pomocy rękawa kuchennego wyciśnij masę do babeczek. Udekoruj je pokrojonymi oliwkami z papryką i gałązkami koperku.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.