Reklama
  • Poniedziałek, 14 stycznia 2013 (14:54)

    Babeczki z nadzieniem tuńczykowym

Składniki: ciasto kruche (350 g), 2 puszki tuńczyka, serek homogenizowany , 2 pomidory, oliwki, sól, pieprz, cytryna, natka.


1. Ciastem wyłóż 12 foremek do babeczek. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Ostudź.

2. Odsącz tuńczyka i zmiksuj z serkiem. Dopraw solą i pieprzem. Pastą wypełnij babeczki. Każdą udekoruj cząstkami pomidora i cytryny, plasterkiem oliwki oraz listkiem natki.

Reklama

Rada: Korpusy babeczek możesz kupić gotowe lub upiec je nawet tydzień wcześniej.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.