Reklama
  • Poniedziałek, 14 stycznia 2013 (14:54)

    Babeczki z nadzieniem tuńczykowym

Składniki: ciasto kruche (350 g), 2 puszki tuńczyka, serek homogenizowany , 2 pomidory, oliwki, sól, pieprz, cytryna, natka.


1. Ciastem wyłóż 12 foremek do babeczek. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Ostudź.

2. Odsącz tuńczyka i zmiksuj z serkiem. Dopraw solą i pieprzem. Pastą wypełnij babeczki. Każdą udekoruj cząstkami pomidora i cytryny, plasterkiem oliwki oraz listkiem natki.

Reklama

Rada: Korpusy babeczek możesz kupić gotowe lub upiec je nawet tydzień wcześniej.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.