Reklama
  • Poniedziałek, 14 stycznia 2013 (14:54)

    Babeczki z nadzieniem tuńczykowym

Składniki: ciasto kruche (350 g), 2 puszki tuńczyka, serek homogenizowany , 2 pomidory, oliwki, sól, pieprz, cytryna, natka.


1. Ciastem wyłóż 12 foremek do babeczek. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Ostudź.

2. Odsącz tuńczyka i zmiksuj z serkiem. Dopraw solą i pieprzem. Pastą wypełnij babeczki. Każdą udekoruj cząstkami pomidora i cytryny, plasterkiem oliwki oraz listkiem natki.

Reklama

Rada: Korpusy babeczek możesz kupić gotowe lub upiec je nawet tydzień wcześniej.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.