Reklama
  • Środa, 16 kwietnia 2014 (15:05)

    Babeczki chlebowe z kiełbasą

Składniki: 6 kromek pełnoziarnistego chleba (lub każdego innego), 3 jajka, 6 plasterków suchej kiełbasy, 6 plastrów pomidora, 6 małych kawałeczków żółtego sera, sól, pieprz, kilka listków świeżej bazylii, olej.

1. Formy do muffinek posmaruj olejem. Z chleba wytnij kółka wielkości foremek, ułóż je w foremkach.

Reklama

2. Na każde chlebowe kółko połóż plaster pomidora. Jajka roztrzep, przypraw solą, pieprzem. Wymieszaj z posiekaną bazylią. Masą zalej pomidory. Na wierzchu ułóż plasterki kiełbasy i kawałeczki sera. Zapiekaj około 15 minut w temp. 180˚C, aż jajka się zetną

3. Zamiast chleba do przygotowania babeczek możesz wykorzystać resztki ugotowanego makaronu lub ryżu. Będą tak samo smaczne. Suchą kiełbasę możesz zastąpić inną wędliną, np. mortadelą.

Porcje: 6. Przygot.: 25 min. Cena: 1,10 zł. Kalorie: 225 kcal.

Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z Rzeszowa

Bella Relaks
Więcej na temat:babeczki | ceny | przepis | z | babeczka

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób. Kulki ryżowe: 30 dag ryżu • 4 łyżki masła • 10 dag parmezanu • 2 jajka • pół szklanki bułki tartej • 15 dag szpinaku • 10 dag sera feta • ząbek czosnku • olej • sól • pieprz.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.