Reklama
  • Wtorek, 19 stycznia (11:05)

    Awokadowe wieżyczki

Składniki na 4 porcje: 10 dag pestek słonecznika, 6 połówek suszonych pomidorów w oleju, świeżo mielony czarny pieprz do smaku, świeżo mielona sól morska do smaku. Na masę: 2 awokado, garść listków bazylii, sok z połowy cytryny, sól do smaku zakupy na dekorację: 2 pomidorki koktajlowe, 4 łyżki pestek słonecznika, listki bazylii.

Reklama

Przygotowanie: ok. 35 min

Jadwiga Kwiek z Faściszowy

1 Robię spody: słonecznik i pomidory wkładam do blendera. Dodaję łyżkę oleju z pomidorów. Miksuję, przyprawiam ją solą i pieprzem. Cztery metalowe obręcze o śr. ok. 8 cm smaruję w środku olejem z pomidorów, ustawiam je na półmisku. Napełniam spody przygotowaną masą pomidorową. Chłodzę.

2 Awokado obieram wkładam do blendera. Dodaję bazylię, sok z cytryny i sól do smaku. Miksuję, wykładam na spody. Chłodzę 20 min, wysuwam obręcze. Wieżyczki dekoruję.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:FA

Zobacz również

  • ● 200 g wędzonego boczku ● duża garść suszonych śliwek ●papryka mielona, tymianek ● 250 g mąki pszennej ● 100 g startego żółtego sera ● cebula ●250 ml jogurtu lub maślanki ● jajko ● 7 łyżek oleju... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.