Reklama
  • Piątek, 4 marca (15:00)

    Awokado i łosoś na ziemniakach

Składniki: 2-3 ziemniaki, 4 łyżki majonezu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki białego octu winnego, 2 chili, rukola, 4 dymki, sól, 1 awokado, 25 dag wędzonego łososia, limonka, sezam.

1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, a potem os tudź, obierz i pokrój w plasterki. Majonez połącz z olejem, octem i posiekanym chili. Dopraw solą do smaku. Wymieszaj z ziemnia kami, rozłóż na talerze.

2. Opłucz garść rukoli. Oczyść i posiekaj dymkę. Awokado obierz, pokrój w półplasterki, skrop sokiem z limonki. Posiekaj łososia. Składniki wyłóż na ziemniaki. Posyp solą, ozdób czarnym sezamem.

Reklama

Świat kobiety
Więcej na temat:łosoś | na | ziemniaki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● 40 dag dyni Hokkaido bez pestek ● 1,5 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy ● 5 łyżek pasty tahini ● 6 łyżek soku z cytryny ● 5 łyżek oliwy z oliwek ● sol ● pieprz ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.