Reklama
  • Piątek, 4 marca (15:00)

    Awokado i łosoś na ziemniakach

Składniki: 2-3 ziemniaki, 4 łyżki majonezu, 2 łyżki oleju, 2 łyżki białego octu winnego, 2 chili, rukola, 4 dymki, sól, 1 awokado, 25 dag wędzonego łososia, limonka, sezam.

1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, a potem os tudź, obierz i pokrój w plasterki. Majonez połącz z olejem, octem i posiekanym chili. Dopraw solą do smaku. Wymieszaj z ziemnia kami, rozłóż na talerze.

2. Opłucz garść rukoli. Oczyść i posiekaj dymkę. Awokado obierz, pokrój w półplasterki, skrop sokiem z limonki. Posiekaj łososia. Składniki wyłóż na ziemniaki. Posyp solą, ozdób czarnym sezamem.

Reklama

Świat kobiety
Więcej na temat:łosoś | na | ziemniaki

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag wątróbek indyczych, 20 dag boczku, 1 czerwona papryka, sól, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, olej, 250 ml kwaśnej śmietany, 100 ml majonezu, pieprz, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sok... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.