Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (13:05)

    3 kroki do...naprawdę szybkich i smacznych przekąsek

1 Zamiast karmić gości czipsami, zaproponuj im zdrową i pyszną przekąskę: pokrój w słupki surową marchew, seler naciowy, paprykę i inne twarde warzywa. Podawaj je razem z dipami, np. jogurtowo-czosnkowym, pomidorowym albo pastą z awokado.

2 Możesz podać sałatkę w salaterce albo bardziej oryginalnie: w łódeczkach z warzyw. Świetnie nadadzą się do tego listki cykorii, świeży zielony ogórek czy połówki papryki.

Reklama

Z kolei sałatka owocowa będzie się dobrze prezentować w wydrążonym melonie lub grejpfrucie.

3 Jeśli goście lubią wytrawne przekąski, zaproponuj im małe babeczki na słono z pikantnym farszem mięsnym, zapiekane z żółtym serem. Dla wegetarian może być wersja z pieczarkami.

Na żywo
Więcej na temat:3 | 3" | 3' | 3 | kroki

Zobacz również

  • ● Cebula i olej do jej przesmażenia ● 120 g masła ● 120 g żółtego sera ● 180 g szynki ●pęczek szczypiorku ● 350 g mąki pszennej ● płaska łyżeczka proszku do pieczenia ●łyżeczka soli ● 2 jajka ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.