Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia 2016 (13:05)

    3 kroki do...naprawdę szybkich i smacznych przekąsek

1 Zamiast karmić gości czipsami, zaproponuj im zdrową i pyszną przekąskę: pokrój w słupki surową marchew, seler naciowy, paprykę i inne twarde warzywa. Podawaj je razem z dipami, np. jogurtowo-czosnkowym, pomidorowym albo pastą z awokado.

2 Możesz podać sałatkę w salaterce albo bardziej oryginalnie: w łódeczkach z warzyw. Świetnie nadadzą się do tego listki cykorii, świeży zielony ogórek czy połówki papryki.

Reklama

Z kolei sałatka owocowa będzie się dobrze prezentować w wydrążonym melonie lub grejpfrucie.

3 Jeśli goście lubią wytrawne przekąski, zaproponuj im małe babeczki na słono z pikantnym farszem mięsnym, zapiekane z żółtym serem. Dla wegetarian może być wersja z pieczarkami.

Na żywo
Więcej na temat:kroki

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.