Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    Składniki na 10 porcji: ● 10 plastrów żółtego sera ● pół kostki miękkiego masła ● 2 serki kremowo-ziołowe ● czerwona papryka ● szczypiorek ● pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    SKŁADNIKI NA 8 PORCJI: ● pół paczki pieczywa tostowego ● ogórek ● marchewka ● pół szkl. śmietany ● 20 dag szynki w plastrach ● 10 dag masła ● kilka łyżek maku ● natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    Składniki na 12 porcji: ● 2 rolki ciasta francuskiego ● pół szkl. sosu pomidorowego ● sól ● pieprz ● zioła prowansalskie ● cukier ● oliwa ● papryka czerwona ● pół słoiczka oliwek czarnych ● 10 dag szynki ● 4 łyżeczki parmezanu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: po 1 szkl. suszonej żurawiny, kompotu z wiśni i czerwonego wina, cukier, go ździki, cytryna, 2 łyżki żelatyny, sól, pieprz, 40 dag wątróbek, tymianek, 1 szkl. mleka, 10 dag masła, 1 cebula, 1/4 szkl. winiaku, 1 op. tostów

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 18 daktyli (świeżych lub suszonych), 10 dag sera z niebieską pleśnią, 9 orzechów włoskich, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka naturalnego płynnego miodu, 1 łyżka octu winnego 3natka do dekoracji, świeżo mielony pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 6 świeżych niezbyt dojrzałych fig, 15 dag sera koziego, kolorowy grubo utłuczony pieprz 32-3 łyżki naturalnego płynnego miodu, 2 łyżki czerwonego octu winnego, 6 tostów pszennych, oliwa, czosnek, sól, świeże zioła do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 1 duża kaczka, 3 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, cebula, 3 listki laurowe, 6 ziaren ziela angielsk., 25 dag wątróbki kaczej, 2 czerstwe kajzerki, olej, 5 jajek, garść pistacji, sól, pieprz, gałka muszkat.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 10 dag bakalii (rodzynki, morele, śliwki), olej, po szczypcie szafranu, mielonego kardamonu, cynamonu i anyżu, zioła, 1 cebula, 1,5 szklanki ryżu, sól, 3 szklanki bulionu, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (08:00)

    Składniki: 8-10 bułeczek, kg wątróbki drobiowej, 3 duże cebule, 3-4 łyżki startego sera żółtego, 1/2 pęczka posiekanego szczy piorku, suszona natka pie truszki, sól, pieprz, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 60 dag cielęciny, 20 dag świeżego boczku, po 10 dag cebuli, pieczarek, bułki tartej i łagodnego sera żółtego, 1 ugotowana marchewka,125 ml śmietany 18 proc., 250 ml bulionu, 2 jajka, masło, 4 łyżki bułki tartej, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0