Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Składniki na 20 porcji. Ciasto: ● 30 dag mąki ● 15 dag masła ● szczypta soli ● 4 łyżki wody. Farsz: ● 15 dag masła ● 30 dag wędzonej szynki ● pieprz ● papryka ● 6 oliwek ● koperek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (08:00)

    Składniki: 30 dag makaronu spaghetti, 1 mała cukinia, 4 połówki suszonych pomidorów marynowanych w oliwie, 10 dag żółtego sera (np. gouda albo ementaler), 1 gałązka oregano, 2 gałązki majeranku, 180 ml mleka, 3 jajka, 2 średnie pomidory, suszone zioła prowansalskie, sól, pieprz, tłuszcz do posmarowania formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Składniki: 20 dag mielonego indyka, 40 dag pieczarek, ząbek czosnku, cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, 20 dag startego żółtego sera, po łyżce sosu sojowego i oregano.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (10:00)

    Składniki: 40 dag mrożonego zielonego groszku, 2 jajka, 20 dag śmietankowego twarożku, 2 gałązki mięty, 4 łyżki oliwy, sól, cukier, sok z 1/2 cytryny, 4 plasterki bekonu lub wędzonego boczku, 2,5 dag kwaśnej śmietany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (10:00)

    Składniki: 2 puszki (po 12,5 dag) sardynek w oleju, 1 szalotka, 10 dag twarożku śmietankowego, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, 1 słoik (314 ml) marynowanej czerwonej papryki (małe oczyszczone strączki), 4 gałązki bazylii, 3 łyżki oliwy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (15:00)

    Skład na 10 sztuk: ● 1 i 1/2 opakowania ciasta francuskiego ● pomidorki koktajlowe ● 100 g szalotki ● 4 jaja ● 200 ml mleka ● 10 plasterków szynki konserwowej ● 2 łyżki masła ● ząbek czosnku ● pieprz, sól, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (15:00)

    Skład na 8 porcji: ● 200 g kalifornijskich śliwek ● 150 g wędzonego boczku w plastrach ● 150 g sera żółtego w kawałku ● papryka mielona ● 1/2 melona, np. Galia lub Canatloope ● sól i pieprz do smaku ● olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (15:00)

    Skład na 10 porcji: ● 500 g żółtego sera w kawałku ● 100 g szynki ● 300 g pieczarek ● 3 jaja ● 3 łyżki posiekanej natki pietruszki ● łyżka masła ● 4 łyżki majonezu ● pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (10:00)

    Składniki na 6 porcji: 6 frankfurterek wędzonych, 1 paczka ciasta francuskiego (garmażeryjne lub mrożone), 1 jajko, 1 łyżka mleka 3,2 proc., 2 łyżki nasion sezamu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    Składniki na 16 porcji: ● 2 długie bagietki pszenne ● 3 małe pomidory ● 2 duże kulki mozzarelli w zalewie ● 8 kawałków anchois ● 2 łyżki małych kaparów ● zioła włoskie ● oliwa z oliwek ● listki bazylii do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0