Reklama
  • Środa, 12 lipca (08:00)

    8 porcji czas ok. 100 min; Składniki: 12,5 dag mozzarelli, 10 dag sera gouda, 3 jajka, 1 szklanka mąki pszennej, 1/3 szklanki oleju, sól, pieprz, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 pęczki szczypiorku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 12 lipca (08:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 kostka twardego białego sera, 1 jajko, 2-3 łyżki mleka, 3-4 łyżki mąki pełnoziarnistej, 3pół szklanki bułki tartej, 1-2 pomidory, sól, pieprz, czosnek, olej, po kilka gałązek świeżych ziół.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 12 lipca (08:00)

    Składniki na 6 porcji: 50 dag ziemniaków, 1 cebula, 30 dag kiszonej kapusty, 10 dag wędzonego boczku, 100 ml gęstej kwaśnej śmietany, 3 jajka, olej do smażenia, sól, pieprz, natka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:05)

    Składniki na 4-5 porcji: 3 pory, 400 g mięsa mielonego, np. wieprzowo-wołowego, 1 strąk czerwonej papryki, 50 g czarnych oliwek, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki suszonej bazylii, 150 g kaszy kuskus, 500 g jogurtu naturalnego, 3 jajka, 4 pomidory, olej, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Składniki dla 4 osób: 30 dag boczku wędzonego w cienkich plastrach • 8 jajek • pęczek szczypiorku • 4 zielone szparagi • łyżeczka masła klarowanego • sałata lub świeże zioła do dekoracji • słodka czerwona papryka • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Składniki na 16 sztuk: 50 dag buraków, 30 dag mąki orkiszowej typ 1000, 10 dag cukru trzcinowego, 3 jajka, po 10 dag masła i margaryny, 20 dag rodzynek, po 1 płaskiej łyżeczce sody i proszku do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Składniki na 12 sztuk:

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 500 ml bulionu i przecieru pomidorowego, 20 dag pomidorków koktajlowych, 20 dag sera feta, po 3 dag masła i startego sera typu parmezan, 1/2 szkl. listków bazylli (połowa posiekana), 5 łyżek oleju, 2 łyżki masła klarowanego, 2 łyżki mąki, 1 jajko, 5 łyżek tartej bułki, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 20 dag ryżu do risotto, zielone ogórki, 20 dag bardzo małych pieczarek qgarść suszonych borowików, 10 gałązek tymianku, 4 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, 5 dag parmezanu, 1 łyżka czerwonego pieprzu ziarnistego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Zapieczone kaszotto przygotowane według naszego pomysłu możesz podać z aromatycznym sosem na zimno. Oto smakowite połączenia, które zaskoczą domowników i gości! Czosnkowy. 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego, np. bałkańskiego przypraw obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem (2 ząbki), solą, pieprzem i sokiem z limonki. Dodaj pęczek posiekanej kolendry. Polej sosem ciepłą zapiekankę. Musztardowy. 2 łyżki oliwy wymieszaj z 2 łyżkami musztardy sarepskiej, łyżką soku z

    Czytaj więcej Komentarzy:0