Reklama
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki na ciasto: ● 20 dag mąki ● 10 dag zimnego masła ● szczypta soli ● 5 łyżek zimnej wody; farsz: ● op. kulek minimozzarelli ● 2 gałązki pomidorków koktajl. ● 2 łyżki masła ● jajko ● bazylia ● sól, pieprz ● szkl. tartego żółtego sera.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 20 dag sera gorgonzola ● 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 60 dag) ● 10-12 plastrów wędz. boczku ● 50 dag fasolki szparagowej ● natka ● tymianek ● cebula ● 5 dag masła ● 3 dag mąki ● szklanka bulionu warzywnego ● szklanka mleka ● olej, najlepiej rzepakowy ● sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 6 cienkich plastrów długodojrzewającej szynki ● 2 garście rukoli ● 2 kulki sera mozzarella ● słoiczek serc karczocha ● olej ● ocet winny ● grubo mielony pieprz ● sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 2 płaty tortilli ● pół główki sałaty, może być np. karbowana ● 4 duże plastry chudej szynki ● 4 plastry żółtego łagodnego sera ● majonez.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 20 dag mięsa z kaczki (najlepiej piersi), kilka winogron zielonych i czerwonych, banan, 2-3 mandarynki. Galareta: 300 ml rosołu, 2 łyżki żelatyny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Jest pożywna i co ważne – ma wiele wartości odżywczych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Tartę tę podaję na kolację, gdy nie mam czasu na gotowanie.

    Czytaj więcej Komentarzy:1
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Składniki: Ciasto: 25 dag mąki, 13 dag masła, sól, żółtko. Farsz: 40 dag brokułów, papryka czerwona, 20 zielonych oliwek, cebula, 8 dag suszonych pomidorów. Sos: 3 jajka, 40 dag serka homogenizowanego, 15 dag kremówki, 2 łyżki śmietany 18-proc., 5 dag startego sera żółtego, pieprz, majeranek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Pięknie pachnie przyprawami.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Jestem księgową. W wolnych chwilach gotuję różne specjały. Przepis przysłała Agata Górska z Łukowa

    Czytaj więcej Komentarzy:0