Reklama
  • Środa, 27 marca 2013 (14:35)

    Jeśli lubisz ostry smak, do pasty twarożkowej możesz dodać kawałek posiekanej papryczki chili.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:40)

    Sałatkę można przygotować w łagodnej wersji, ze słodką papryką zamiast ostrej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 marca 2013 (09:21)

    Z mięsem i szczypiorkiem. Doskonały na kanapki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 marca 2013 (09:21)

    Znakomicie sprawdzają się na przyjęciach jako przegryzka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 marca 2013 (09:21)

    Bardzo smaczna przekąska, którą można podawać na zimno i ciepło. Wybornie smakuje z piwem – docenią to dorośli.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 13 marca 2013 (15:39)

    Składniki: 12 kromek chleba tostowego, 8 plastrów szynki, żółta i czerwona papryka, sałata masłowa, kiełki (np. słone cznika), 4 łyżki majonezu lub sosu czosnkowego, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (13:07)

    Składniki na 6 porcji: 1 limonka, 50 ml białego rumu, 3 łyżki cukru, 2 banany, 3 plastry ananasa, 3 morele, 12 owoców liczi, 12 wiśni, miękkie masło, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy, 3 łyżeczki miodu. Na sos waniliowy: 1 szklanka mleka, 2 żółtka l 2 łyżki cukru wanilinowego 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej, laska wanilii Ponadto: szpadki do szaszłyków

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (12:16)

    Ma wspaniały wygląd i smak.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 lutego 2013 (14:57)

    Składniki: (16 Roladek) 1 bakłażan, 4 marchewki, 3 średnie cebule, sól, świeżo mielony czarny pieprz, pół pęczka natki kolendry, ew. pietruszki, 2 ząbki czosnku, olej, majonez.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 25 lutego 2013 (11:47)

    składniki: CIASTO: szklanka mąki, 1/3 kostki masła, 150 g twarogu, jajko, sól. FARSZ: paczka mrożonego szpinaku, 100 g serów pieczona rita i wiżajn, 2 pomidory, 1/2 szklanki kremówki, 5 jajek, 2 ząbki czosnku, średnia cebula, 2 łyżki masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0