Reklama
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (16:10)

    Składniki: osiem jajek, opakowanie ciasta francuskiego, 15 dag gotowanej szynki, pęczek szczypiorku, 10 dag sera żółtego, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (16:10)

    Składniki: sześć jajek, puszka sardynek w oleju, łyżeczka łagodnej musztardy, mały słoik majonezu, mała cebula, pół łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (16:10)

    Składniki: 4 jajka na twardo, surowe jajko, 5 dag płatków migdałowych, łyżka śmietany kremówki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, masło do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (16:10)

    Składniki: opakowanie mieszanych sałat, dwa pomidory, puszka tuńczyka, pół pęczka szczypiorku, dwa jajka, sól, pieprz, trzy łyżki octu winnego. 1. Na talerzu ułóż sałaty. Pomidory pokrój na cienkie plastry, ułóż na sałacie, oprósz solą i pieprzem. Szczypiorek posiekaj. Na pomidorach ułóż osączonego tuńczyka, posyp szczypiorkiem. 2. Wodę wlej do garnka na wysokość ok. 15 cm, zagotuj. Wlej ocet, zagotuj. Jajka (oddzielnie) wbij do miski. Łyżką zagarnij wodę tak, by powstały okręgi. Wlej jajko, z

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:30)

    Składniki: 3 jajka, 2 plastry wędzonego łososia, sól, pieprz, szczypiorek, 3 łyżki majonezu, trochę kaparów oraz świeżych ziół lub kiełków rzeżuchy do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:30)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag świeżego szpinaku, łyżka masła, łyżka mąki, szklanka gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., 3/4 szklanki bulionu, 10 dag topionego serka śmietankowego, 8 jajek, 1 i 1/2 szklanki tartego żółtego sera, np. gouda, ziarenka czerwonego pieprzu do dekoracji, sól, pieprz, sok z cytryny Ponadto: kokilki lub żaroodporne miseczki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (12:52)

    Do ich przygotowania będziesz potrzebowała: obierki z kilku wyszorowanych ziemniaków, 1/2 ząbka czosnku, 2–3 łyżki oliwy, sól, pieprz i rozmaryn. Czosnek rozgnieć, wymieszaj z olejem i przyprawami. Mieszanką tą polej obierki. Następnie przełóż na blachę wyłożoną pergaminem i wstaw na ok. 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 15 pędów zielonych szparagów ● 6 cienkich plasterków szynki (może być wędzona lub surowa długodojrzewająca) ● pęczek szczypiorku ● śmietana 18 proc. ● szklanka bulionu warzywnego ● sól, pieprz ● cukier ● gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego ● żółtko ● sól ● świeżo zmielony pieprz ● 10 dag zielonych szparagów ● 3 spore jajka ● 10 dag boczniaków (mogą być także pieczarki) ● 30 dag świeżego koziego sera twarogowego ● oliwa z oliwek lub olej roślinny, np. rzepakowy ● 2 łyżki masła ● 2 szalotki ● dowolna dekoracja (np. zioła).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki na ciasto: 15 dag masła ● 25 dag mąki ● szczypta cukru ● łyżeczka soli ● jajko ● łyżka mleka; składniki na farsz: ● 50 dag ziemniaków ● sól, pieprz ● 10 dag wędz. boczku ● cebula ● 1/2 szkl. mleka ● jajko ● żółtko.

    Czytaj więcej Komentarzy:0