Reklama
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:51)

    Składniki: 4 sztuki zielonych szparagów , 4 plasterki szynki, kilka gałązek rukoli, 4 kromki chleba, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:51)

    Składniki: pęczek szparagów, 150 g wędzonego łososia, 2 jajka, pęczek rukoli, 1/2 szklanki orzeszków pinii, 3 łyżki oleju rzepakowego, 12 pomidorków cherry, sól, pieprz, łyżka soku z cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:51)

    Lekcja łatwego gotowania Z gotowego, surowego ciasta fran- cuskiego (1 opak.) wytnij kółka, wylep nimi foremki. Piecz 15 min. w 180 ºC. Łyżkę siekanej natki wymieszaj z 20 dag serka śmietankowego, 5 dag mielonych migdałów, solą i pieprzem. Masę przełóż do rękawa cukiernicze go lub foliowej toreb ki z odciętym rogiem, napełnij upieczone koszyczki. Włóż w papierowe papilotki, udekoruj szczypiorem, pomidorkiem koktajlowym i uprażo

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (13:05)

    Składniki na 8 porcji: 12 przepiórczych jajek, lpo 1 łyżce mielonej słodkiej papryki i kolorowego pieprzu. Do sosu tatarskiego posiekane: 2 korniszony, 1 mała cebulka, kilka marynowanych grzybków, 2 kawałki konserwowej czerwonej papryki oraz 1 i 1/2 szkl. majonezu, sól, pieprz, cukier, natka, szczypiorek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (13:05)

    Zanim kiełbasę ugotujesz, upieczesz lub usmażysz, nakłuj ją gęsto widelcem. Wypływający tłuszcz nie uszkodzi osłonki i podasz na stół kiełbasę bez pęknięć.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (12:46)

    •Składniki na 6 porcji •Przygotowanie: 160 min •Porcja: 425 kcal •Cena porcji: 3,95 zł 60 dag filetów z kaczki, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżeczki miodu, 1 łyżka masła, 1 szklanka słodkiego wina, np. malaga, 2 szklanki bulionu drobiowego, 1 puszka ananasów w plasterkach, 2 pomarańcze, 1 łyżka żelatyny. Sok z cytryny połącz z miodem. Mięso umyj, osusz, natrzyj przygotowaną marynatą. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Następnie obsmaż na patelni z rozgrzanym masłem. Filety pr

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 17 kwietnia 2013 (09:48)

    SKŁADNIKI (4 porcje): 40 dag polędwiczek wieprzowych, sól, czarny pieprz, 2 łyżki oleju roślinnego, 1 czerwona papryka, 1 papryka żółta, 1 czerwona cebula, 12 dag mieszanki sałat, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka oliwy, 4 tortille, 40 dag kwaśnej śmietany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 17 kwietnia 2013 (09:48)

    SKŁADNIKI (4 porcje): 12 plasterków wędzonego boczku, 10 łyżek jogurtu naturalnego, 3 łyżki musztardy, 8 liści sałaty, 25 dag sera pleśniowego camembert, 8 kromek chleba tostowego, 1/2 pęczka natki pietruszki, 4 kromki pieczywa razowego. Do dekoracji: cienkie paski boczku i listki oregano.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (16:10)

    Składniki: 4 kajzerki, 4 plastry sera żółtego, 4 plastry ulubionej wędliny, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 4 jajka, sól, pieprz, mielona słodka papryka, ogórki i pomidory do dekoracji. Z bułek zetnij wierzch, wydrąż trochę miąższu ze środka. Wędlinę i ser pokrój w drobną kostkę. Napełnij nimi kajzerki. Do każdej wbij po jednym jajku, oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Wstaw do rozgrzanego do temperatury 200°C piekarnika, zapiekaj ok. 10 minut, aż białko się zetnie, a wierzch bułek zb

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (16:10)

    Składniki: sześć jajek, 20 dag pieczarek, pół strąka czerwonej papryki, dwie łyżki majonezu, szczypta soli, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0