Reklama
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (16:10)

    Składniki: opakowanie mieszanych sałat, dwa pomidory, puszka tuńczyka, pół pęczka szczypiorku, dwa jajka, sól, pieprz, trzy łyżki octu winnego. 1. Na talerzu ułóż sałaty. Pomidory pokrój na cienkie plastry, ułóż na sałacie, oprósz solą i pieprzem. Szczypiorek posiekaj. Na pomidorach ułóż osączonego tuńczyka, posyp szczypiorkiem. 2. Wodę wlej do garnka na wysokość ok. 15 cm, zagotuj. Wlej ocet, zagotuj. Jajka (oddzielnie) wbij do miski. Łyżką zagarnij wodę tak, by powstały okręgi. Wlej jajko, z

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:30)

    Składniki: 3 jajka, 2 plastry wędzonego łososia, sól, pieprz, szczypiorek, 3 łyżki majonezu, trochę kaparów oraz świeżych ziół lub kiełków rzeżuchy do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:30)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag świeżego szpinaku, łyżka masła, łyżka mąki, szklanka gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., 3/4 szklanki bulionu, 10 dag topionego serka śmietankowego, 8 jajek, 1 i 1/2 szklanki tartego żółtego sera, np. gouda, ziarenka czerwonego pieprzu do dekoracji, sól, pieprz, sok z cytryny Ponadto: kokilki lub żaroodporne miseczki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (12:52)

    Do ich przygotowania będziesz potrzebowała: obierki z kilku wyszorowanych ziemniaków, 1/2 ząbka czosnku, 2–3 łyżki oliwy, sól, pieprz i rozmaryn. Czosnek rozgnieć, wymieszaj z olejem i przyprawami. Mieszanką tą polej obierki. Następnie przełóż na blachę wyłożoną pergaminem i wstaw na ok. 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 15 pędów zielonych szparagów ● 6 cienkich plasterków szynki (może być wędzona lub surowa długodojrzewająca) ● pęczek szczypiorku ● śmietana 18 proc. ● szklanka bulionu warzywnego ● sól, pieprz ● cukier ● gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego ● żółtko ● sól ● świeżo zmielony pieprz ● 10 dag zielonych szparagów ● 3 spore jajka ● 10 dag boczniaków (mogą być także pieczarki) ● 30 dag świeżego koziego sera twarogowego ● oliwa z oliwek lub olej roślinny, np. rzepakowy ● 2 łyżki masła ● 2 szalotki ● dowolna dekoracja (np. zioła).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki na ciasto: 15 dag masła ● 25 dag mąki ● szczypta cukru ● łyżeczka soli ● jajko ● łyżka mleka; składniki na farsz: ● 50 dag ziemniaków ● sól, pieprz ● 10 dag wędz. boczku ● cebula ● 1/2 szkl. mleka ● jajko ● żółtko.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki na ciasto: ● 20 dag mąki ● 10 dag zimnego masła ● szczypta soli ● 5 łyżek zimnej wody; farsz: ● op. kulek minimozzarelli ● 2 gałązki pomidorków koktajl. ● 2 łyżki masła ● jajko ● bazylia ● sól, pieprz ● szkl. tartego żółtego sera.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 20 dag sera gorgonzola ● 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 60 dag) ● 10-12 plastrów wędz. boczku ● 50 dag fasolki szparagowej ● natka ● tymianek ● cebula ● 5 dag masła ● 3 dag mąki ● szklanka bulionu warzywnego ● szklanka mleka ● olej, najlepiej rzepakowy ● sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Składniki: 6 cienkich plastrów długodojrzewającej szynki ● 2 garście rukoli ● 2 kulki sera mozzarella ● słoiczek serc karczocha ● olej ● ocet winny ● grubo mielony pieprz ● sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0